Bu Blogda Ara

Yükleniyor...

18 Ekim 2011 Salı

BAL,POLEN VE ARISÜTÜ MÜCİZESİ..:)


















SAF ARI SÜTÜ NEDİR?

Saf arı sütü, 4 - 14 günlük genç işçi arıların ana (kraliçe) arıyı beslemek için, çiçeklerin erkek nektarından, poleninden ve kendi enzimleri ile alt çene - mandibular - ve boğaz bezlerinin - hypophoryngeal - salgıladıkrı, akıcı , beyazımsı , kemik rengi görünümünde , kendine has tadı - ekşimsi yakıcı - olan , peltemsi kıvamda , 1.1 gr/cm3 özgül ağırlığında , organik asit karakterde saf ve tabii bir bal arısı ürünüdür. Bakıcı, işçi arılar bu maddeyi arı kurtçuklarının doğacağı petek gözlerinin dibine bırakırlar.

Kurtçuklar ilk günlerde yalnız bu süt ile beslenir. Ana - Kraliçe - arının ise yegane besini bu süttür. Tüm bal arılarının yumurta dönemi ve kurtçuk döneminde fizyolojik ve anatomik yapıları aynıdır. Bir arı ailesindeki onbinlerce arının hepsi, ana arının balmumu peteği hücrelerine - gözlerine - birer birer bıraktığı yumurtalardan çıkar. Yumurtalar üç gün sonra çatlar, içinden birer kurtçuk çıkar.
Bu kurtçuklara LAVRA veya SÜRFE denir. İşçi arı kurtçukları 3 gün , erkek arı kurtçukları , 4 gün Saf Arı Sütü ile beslenir. Ana - Kraliçe - arı yetiştirilecekler ise 5 gün Saf Arı Sütü ile beslenirler. 3-4 gün Saf arı Sütü ile beslenen bal arıları 30 - 45 gün yaşarlar. 5 gün ve tüm yaşamı boyunca da sadece Saf Arı Sütü ile beslenen Ana - Kraliçe - arı her mevsim 250.000 - 300.000 adet arı yumurtası üretme kabiliyeti kazanır. Bu yumurta ağırlığı , kendi ağırlığının 3 katıdır. Tabiatta hiçbir canlıda ratlanmayan bu üstünlük , gelişme ve vasıf değiştirme yalnız Ana - Kraliçe - arı kurtçuğunda görülmüştür. Bu enteresan olayın sırrı , Ana - Kraliçe - olacak arı kurtçuğunun dünyanın en üstün doğal gıdası olan Saf Arı Sütü ile beslenmesidir.
SAF ARI SÜTÜNÜN FAYDALARI :
Tamamen saf ve doğal olan bu besin , Saf Arı Sütü , bütün dünya ülkeleri tarafından bilinmektedir. Kendine özgü , içerdiği , yaşam için gerekli maddelerden dolayı insanlar tarafından yagın olarak kullanılmaktadır.
Saf Arı Sütü , enerji ve uzun yaşam kaynağıdır.
Vücudun genel durumunu yeniden dengeleyip hayatiyet kazandırır.
Mevsim değişikliklerinde , yorgunluk ve bitkinlik hallerinde iç bezelerin faaliyetlerini arttırır ve iyimserlik duyguları sağlar.
Gelişme çağındaki çocuklara endikedir.
Sporcuların harcadıklar aşırı enerjiyi dengeler
Alyuvar üretiminde yardımcı olarak kansızlığı - anemi - gidermede yardımcı olur.
Hücre yenileyici özelliği ile yaşlanmayı geciktirir ve bitkinlik hallerini giderici etki yapar.
Sinir rahatsızlıkları, depresyon ve asabiyeti önlemede yardımcı olur.
Cinsel isteksizliklerin giderilmesinde ve dengeli bir seks yaşantısına yardımcı olur.
Öğrencilerin sınav dönemlerinde, yorgunluk ve endişe duymamasına yardımcı olur.
Mide , bağırsak hastalıkları tedavisinde yardımcı olur.
Hastalıktan sonra , nekahat devresinde süratle iyileşmeye yardımcı olur.

SAF ARI SÜTÜNDE BULUNAN MADDELER
SAF ARI SÜTÜNÜN KİMYASAL BİLEŞİMİ
Su : %62,5 %68,5
Protein : %11 %14,15
Lipid (yağ ) : %4 %5
Glusid (şeker ) : %11 %14
Kül : %0,1
Diğerleri : %2 %3
MİNERALLER :
Kalsiyum, Bakır , Demir, Fosfor, Potasyum , Silisyum ,Kükürt.
AMİNOASİTLER :
İnsan bünyesi tarafından üretilmeyen amino- asitleri de ihtiva eder.Asperik asit,Plutonik asit, alanin, arginin, sistin, glisin, glikol, histidin, izosilin, losin,
Lisin, metionin, fenilalin, prolin, serin torin, triptofan ,trosin, valin,..
Vitamin B1 : Tiamin
Vitamin B2 : Riboflavin
Vitamin B3 : Vitamin pp Nikotinamid
Vitamin B5 : Pantotenik asit
Vitamin B6 : Pridoxin
Vitamin B7 : Mesomostol
Vitamin B8 : Vitamin H Biotin
Vitamin B9 : Folikasit
Vitamin B12 : Kobalamin (az miktarda )
Vitamin A,C,D,E : (çok az miktarda)

BAL İLE GELEN ŞİFA



Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlarda, ağaçlarda ve onların kurdukları çardaklarda kendine evler edin. Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda yürü-uçuver. Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vardır. (Nahl Suresi, 68-69)
İşte bu ayetten de anlaşılacağı gibi balın faydası çok olup şifa özelliği taşımaktadır. Klinik deneylerle araştırılmış içindeki bileşenlere göre ayrı ayrı sağlığımız açısından faydaları ortaya konmuştur. Fakat bu kadar faydasının bilinmesine karşın beslenmemizde gereken ilgi ve önemi görmüyor aslında bal. Bunun nedeni belki gerçek, katkısız balı bulmakta zorlanmamız veya bulsak bile bunun maddi yönden pahalı olup herkesin alım gücüne hitap etmemesi olabilir. Türkiye’de arı ürünlerinin kullanımı çok yaygın değil. Genellikle arının sadece balından yararlanırız. Halbu ki gelişmiş ülkelerin çoğunda arının sadece balından değil sütünden ve poleninden de fazlasıyla faydalanılıyor. Zira arı balı, arı sütü, bal mumu, arı zehiri ve arı poleni bin derde deva şeyler. Uzmanlar çocukların beslenmesi ve sağlıklı gelişiminde de destekleyici rol oynayan polen ve arısütünün tüketilmesini öneriyor. Çocuklara verilecek miktar, yetişkinlere verilen miktarın dörtte biri kadar olmalı.

ÖKSÜRÜK : Bilhassa yatağa yatınca başlayan kuru öksürüğe bal ile yapılan şerbet iyi gelir.
KABIZLIK: Bilhassa sıcak suyun içine katılarak yapılan bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir.
NEZLE : Bal, limonla veya sütle içilirse nezlenin geçmesini sağlar.
İYİ BİR KORUYUCUDUR: Antibakteriyel özelliğinden dolayı içinde bakteri, mantar oluşmaz. Birçok gıda içinde bozulmadan saklanabilir.
MİDEYE KUVVET VERİR: Baldaki şeker emilimi en kolay olan şeker olması ve Hazmı gerektirmediğinden kolayca kana geçer. Ve midedeki fazlalıkları dışarı atar.
AĞRI DİNDİRİCİ: Balın bilhassa buharı ağrı ve sızıyı birkaç dakika içinde dindirmeye başlar.
GÖZE FAYDALIDIR: Gözün görme gücünü arttırır. Nar suyu ile karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar.
KANSIZLIĞI GİDERİR: Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.
DAMARLARI AÇAR: Diğer şekerlerin oksine okisjen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adelesine faaliyet ve zindelik vermesiyle Kalp Hastalarına faydalıdır.
ROMATİZMA: Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir.
ŞİŞMANLIK: Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır.
ALERJİ: Alerjik vakıalarda pahalı ve zahmetli tedavilerin yerini alacak bir alternatif tedavidir.
İŞTAH AÇICI: İhtiva ettiği A,B,C, ve diğer vitaminler ve mineraller insana zindelik verir.
DOĞAL DİŞ MACUNU: Diğer tatlı ve meyvelerin zıttı bal dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur. Dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur,ağızdaki yaraları tedavi eder.
YARA İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir. Cavanagh ve BEAZLEY adlı araştırmacılar balın laboratuar şartlarında özellikle boğaz iltihaplarında kendini gösteren Kalbi Tutacoli mikropları ile Candida Albicans isimli mantarlar üzerinde balın etkili olduğunu gözlüyorlar. İnhibin mikropların üremesini de önler.
BALGAM SÖKTÜRÜR: Balgamı keser vücudun pis rutubetini giderir.
KARIN AĞRISI: Karın ağrısını geçirir. Bal şerbeti karın ağrılarını çok kısa bir sürede dindirir.
VEREM: Özellikle çiçek balı gül ile karıştırılıp sabah akşam yenirse akciğer yaraları ve vereme çok faydalıdır.
İDRAR : İdrar söktürerek mesane yollarını temizler. İltihabını giderir.
KÖPEK ISIRMASI : Köpek ısırmasına karşı faydalıdır. Köpek ısırınca bal şerbeti içilir. Ve köpeğin ısırdığı yere bal sürülür.Kuduz ihtimaline karşı tıbbi tedbirler ayrıca alınmalıdır.
CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR: Vücuda bal ile masaj yapılırsa cilt yumuşar. Yüze maske şeklinde sürülürse cilde canlılık verir ve tazeler.
SAÇLAR : Saçları besler. Saça sürülürse saçları yumuşatır. Besler,uzatır,parlaklık ve canlılık kazandırır.
YANIKLAR: Bal zeytinyağı ve gres yağıyla karıştırılıp yanan yerlere sürülürse acı,sızı çekilmez. Yanık kısa sürede iyileşir. Yanık izi kalmaz.
VARİS’e faydalıdır. Bal vücutta olan olan varis ve varis yaralarına masaj yapılarak sürülürse çok faydalıdır.
KARACİĞER: Bal karaciğer ve göğsü temizler. Baldaki ciholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir. Ve hücrelerinde toplanan yağın giderilmesi için harekete geçirir.
SARILIK: Balla salatalık rendelenerek yenirse susuzluğu giderir. Kanı temizler. Sarılığı kısa sürede iyileştirir.
TERLEME’yi giderir. Bal mumu ile birlikte birkaç gün sakız gibi çiğnenirse burun tıkanıklığı ve bundan dolayı meydana gelen terlemeyi giderir.
İSHAL’i durdurur. Soğuk bal şerbeti ishale çok faydalıdır. Kısa sürede durdurur.
KOLESTOL’ü düşürür.
Yatağını ıslatan çocuklar için gayet faydalıdır.
İLAÇLARIN YAN TESİRİ’ni önler.Zararlarını nötüre eder.
AKNE :için iki çorba kaşığı bal iki çorba kaşığı süt limon suyundan oluşan karışımın sürülmesi faydalıdır.
ZEKA GELİŞİMİ : Büyüme çağındaki çocukların zeka gelişimlerine azımsanmayacak derecede olumlu etkisi vardır.
CİNSEL GÜCÜ : Arttırıcı özelliği vardır. ALACA: Alaca hastası olanlar en az iki-üç ay sabah aç karnına bir su bardağı bal şerbeti içerse şifa görü

POLEN
Çiçek tozu olarak adlandırılan polen. çiçeklerin cinsiyet hücresidir. Arı Poleni. arıların yavrularını beslemek amacı ile çiçeklerden topladığı ve bu esnada birtakım değişikliklere uğrattıkları maddedir.

Polen. insan vücudunun ihtiyaç duyduğu pek çok bileşeni bir arada içeren sayılı besin maddelerindendir. İçerdiği %10-26 arasındaki protein miktarı pek çok hayvansal gıda maddesindeki protein miktarından yüksektir. İnsan vücudu için gerekli olan tüm esensiyel amino asitler Polen’ de tespit edilmiştir. A. C. D. E vitaminlerinin yanında metabolizmanın fonksiyonlarını yerine getirmesinde büyük önemi olan B grubu vitaminlerini yüksek oranlarda içermektedir. Enzimler. mineraller. flavonoidler. büyüme hormonları Polen’ de bulunan kimyasal bileşenlerden birkaçıdır.

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde ve vücuda zindelik kazandırılmasında önemli rolü vardır. Bu özelliği ile sporcular tarafından performansın arttırılmasında ve nekahat dönemindeki hastaların tedavisinin desteklenmesinde kullanılabilir. İçerdiği B grubu vitaminlerinden dolayı sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır.

Ayrıca Polen’ in kandaki hemoglobin seviyesinin arttırılmasında. prostat rahatsızlıklarının giderilmesinin desteklenmesinde. hormonal sistemin uyarılmasında ve bağırsak metabolizmasının düzenlenmesinde etkili olduğu bilinmektedir.
Günde 3 tatlı kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir.

Tüm bu mucize ürümlerin tadı çocukların hoşuna gitmeyebilir bu yüzden Çocuklarınıza Sevecekleri Karışımlar İçinde Veriniz..?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder