Bu Blogda Ara

22 Ekim 2011 Cumartesi





BALDA DONMA DİYE BİRŞEY YOKTUR KRİSTALİZE OLMA VARDIR.!!!!




Doğadan elde edilmiş bal bozulmaz. Sadece Kristalleşir.....Yani donarmı dersek donmak değildir bunun adı kristalize olmaktır.buna donma denmez.aksine keşke bu duruma gelebilen bal bulabilsek..:) Tüketicilerin birçoğunun ve birçoğumuzun kristalleşen balı kasdederek bu bal donmakta saf yada doğal değil diye tabir ettiğimiz bal aslında gerçek baldır.Gerçek bal bazen kristalleşir.Bu bozulduğu anlamına gelmez.Kristalize olmuş balı kaynar su içerisine kavanozuyla birlikte biraz bekletirsek (Bennari ısıtma )besin değerini kaybetmeden tekrar tüketilebilir hale getirmemeiz mümkündür.




Gelelim içerisine emek,ve zahmet katılmamış insan sağlığını hiçe sayarak sırf ticari kaygı ve hırs ile üretilmiş çakma ballara ;
Sahte bal ise doğadan gelen gerçek özellikleri içermediği için , uzun süre donmaya bilir bunun bir cok şekilde izahı vardır.Glikoz katılmış,Şoklanmış mineral değeri düşmüş ballar çoğu zaman kristalize olmaz.Balın kristalize olması "donması" anlamına gelmez. bu ikisi bir birinden ayrı kavram ve gelişmelerdir.

Toz şekerden yapılan sahte ballar da kristalize olmaz.. Oysa doğadan elde edilen hakiki balların çoğunluğu kristalize Olmak zorundadır doğa kanunlarına göre. Açiçeği balı ve pamuk balı da çok kısa zamanda kristalize olur. Zaten doğal Yayla ballarının çoğunluğu da kristalize olur,olmassa düşünmek gerek zaten.Kristalize olma işlemi ayçiçeği balında daha hızlı olur.
Bal buzdolabinda asla saklanmaz. .
Aslinda söyle bir düsünürsek insan yapimi recellerde şeker ile yapiliyor ve hic sekerlenmiyorlar, aynen sahte ballarda yillarca bekleseler bile sekerlenmiyorlar..
Organik ve doğal üretim ballar hakkında daha farklı ve detaylı bilgiye aşağıdaki linkte verilmiş adrestende ulaşılabilir.


http://www.organikyiyecek.net/yeni-makaleler/organik-bal-lar-zamanlakristalize-olur-sekerlenir-ve-donar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder