Bu Blogda Ara

20 Temmuz 2012 Cuma

GÜNDEM ÇOK..HAYAT DOLUNUN BOŞU..


Geçtiğimiz haftalarda arkadaşlara arılı kovan bakmak için civarımızdaki gezginci arıcılık yapan muğlalı yüksel abimizi ziyaret ettik arılığını gezdirdi bizlere orada kütük oyması  kara kovanları dikkatimi çekti ve kaçırmadık pozlamayı kendisi yakından ilgilendi saolsun bizlerle .Bulunduğu yere ait bitkileri tanıttı hiç aklıma gelmeyecek bitkilerden faydalanıyormuş meğer bizim arılar..





Bizim arıların bir marifetide parmak sokmak..daha önceden defalarca arı sokmasına maruz kalmamıza rağmen vücudum hiçbir tepki vermez hatta sisşme belirtisi bile göstermez idi bu defa sağ işaret parmağımdan sokmaya maruz kaldık ve bir haftadır şişlik inmeyince doktora gözüktüm ilçede lokal bir operasyonla hallolacağı söylenince konyaya özel büyükşehir hastanesine gittim halledelimde parmağımıza kavuşalım diye..:) sen misin giden izlenimlerime göre haddinden fazla hasta kabul ederek özel olma boyutunu aşmış fazlaca ticarete dökülmüş sanki durum doktorun onca insanı muayene edip menmun uğurlaması hayli zordu ve zatende menmun ayrılan olmadı ben dahil .. bizim lokal muayene için hatta bir ara beklemek üzerine kurulu KISA FİLM çekmek bile aklıma geldi...Hasılı velkelam bizim parmak küçük bnir operasyonla açıldı ama hala kalas gibi duruyor...Orjinali bozuldu..


 Parmak şiş herşey yolunda NO PROBLEM...
 Bizim parmak buraya git diyor ama bida tercihim farklı olur artık beklerken kısa film çekmek istemiyorum...

Hastane dönüşü bizimkiler antalyadan dayı oğlum ve yine antalyadan teyze oğullarım,karamandan teyzem dayım ve diğer teyzemler,gelinlei ve bizimkilerle organize olup 100.yıl atatürk parkında sülale kaynaşma günü düzenlemişler adeta otobüsten iner inmez dahil olduk gruba saolsunlar ramazan öncesi iyi baktılar bizlere güzel farklı bir ortam oluşturmuşlar ...

Buda benim arılık civarında emekliye ayrılmış safkan yarış atlarından birisi..cok uysal ve muhteşem gerçekten asil bir hayvan dev gibi boyu var bizim yerel atların boyu kadar sadece bacak uzunluğu var desem yeri var..koşarken bir harika..ASİL hayvan işte okadar..


BÜYÜMEYECEKSİN ARKADAŞ..BEN ONU BİLİR ONU DERİM..BÜYÜYÜNCE ÇOK ŞEYLER DEĞİŞİYOR ÇOK FARKLI GELİŞİYOR HAYAT. BAZEN RENKLİ OLSADA DÜNYA  BİR YANIN EKSİK KALIYOR..ŞÜKRETMEMEK SE TABİATIMIZA AYKIRI AMA BÜYÜMEMEK LAZIM GI.(Gı nın türkçe Meali : çaresizlik umutsuzluk cümlelerinin sonunda kullanılan yerel bir tabir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder