Bu Blogda Ara

19 Haziran 2013 Çarşamba

ARILAR YATINCA KONU ARI OLMUYOR.




Bizim Küçük büyüdü de mevlana oldu Bu hayat çokşeyler alıp birçok şeyler katıyor bize.Okul etkinliklerinde mevlana oldu..yaramaz.




Bir etkinlikte absinden hoşuma gitti bende giyesim geldi.

Musa Ahad mezun oldu





Mezun ama hala somurtuyor...









Yağmur ağlıyor...





Sezon ortasında ne hal olduysa bizim kolonilerden bazıları anayı kestiler...bizde asela arıcılıktan kafkas f1 melezi hazır ana arı alarak kolonilere verdik...


Buda varroa mücadelesinde dikkatten kaçan eldivende gözden kaçan minik deliğin bize yaptığı.. ilk  formik asit kazamızu ucuz atlattık.netten bazı arkadaşların yaşadıklarının yanında bizimkisine şükür..Varoa mücadelesindeki olmazsa olmazlarımızdan organik asitlerle mücadelede bazen böle aksilikler yaşamak önlem alınmaz veya biz gibi önlem alsakta ufak teferruatlar sonucu etileyebiliyor.


Afacan arıcı -2- Fragmanı ileriki zamanlarda yaımlanacak..:)


Salih ağamın çiftlikte balyaya ihtiyaç hasıl olmuş bizde tayfayı toparlayıp el atıverdik işe zaten kafa dağıtacak uğraşı aranıp duruyoruz buda fena olmadı..hani bizimkisi laf olsun anlatacak birşeylerimiz olsun.








Kendi kraliçe arımızı kendimiz üretelim habi amaçlı yaparken merakımızı yenemeyip arkadaşlarla set aldık lakin ilk deneme fiyasko 4-5 gün kalmasına rağmen ana arı yumurtlamadı.plastik kokusuna alışamamış olması yüksek olasılık bizde hücrelere elle transfer yapsakta bundada başarı yüzdemiz düşük olsada kendi ihtiyacımızı karşıladık az çok...

söz buradan açılmış iken sürekli bu tür setleri kullanan deneyimli arıcı arkadaşlardan da işin detay ve püf noktalarına ait ufak anektotlara ihtiyacımız var..sevgili dostlar..










Ahmet abimin uslu arısı mazallah düşman başına vermesin rabbim ben böle arı ne gördüm ne isterimm...4-5 kovan satın almıştı 2 tanesi neyin nesidir bilmem sadece fotoğrafla anlatılabilir ne hırçın bee..allaha şükür biz bir şekilde kolonilerimizi bir ayar yaptık verim ve uysallık konusunda..



Bahçemin kayısısı...:)




1 yorum: