Bu Blogda Ara

11 Şubat 2013 Pazartesi

2013 BAHARI GELECEKMİ


2013 Baharını beklerken elimiz kolumuz bağlı bekleyemiyorum kışın dahi olsa arılarla fırsat buldukça havanın güzel bir pundunu yakalayıp merak gideriyoruz..Arılık ziyaretlerimizde açık havada şöyle titreye titreye kah semaverde çay demliyoruz ,kah yemek yapıyoruz.


                                   Bizim meraklılara uçuş yapan arıları gösteriyoruz..


                                

                                
                                

                                     Ne çay ama havada üflüyor soğuğu..
                                

Konya şartlarında gece ve gündüz sıcaklık farkı çok fazla ve don olayları sıkca rastlanıyor..kovanları bu şekilde branda ile nem yapmayacak sekilde ön kısmı ve alt kısmı açık ,polen tuzakları kış boyu açık kışlattık şu anana kadar kaybımız yok (Şubat) ve havalar güzel artık bahar gelmese de baharı aratmıyor.


Arkadaş bahar gelmiyorsa ne yapalım saolsun arkadaşlar...birlikte oluyoruz bazen..:) aslında bu pek bazen değil hanım duymasın.:)


Soğuk havada arılık ta çayda başka gidiyor.



Şubat itibariyle peyder pey kısa mesafeli uçuşlar ve hareketlenmeler başlayınca riskli yani gıda stoğu azalmış kovanlara kek verme hazırlıklarımız tamam..


Karapınarda bir göl daha var ama onu sadece biz biliyoruz artık.Meke gölünün hemen arkasında ama acıgöl değil..



Kış uzadıkca uzuyor bahar gelmiyor beklemek çare değil arkadaş kalfa yetiştirmek lazım kalfa ...







2 yorum:

  1. selamun değerli kardeşim öncelikle güzel dostluklarınıza imrenmedim desem yalan olur allah muhabbetinizi artırsın yanlız seninde dediğin gibi gece ve gündüz arasındaki ısı farkın dan dolayı şu anda arılarda koruyabilecekleri kadar yavru mevcudu bulunmakta şayet hazırlamış olduğunuz kekleri verirseniz yaru alanı koruyamıyacakları kadar yayılacak ve bu vaziyette yavru çürüklüğüne sebep olacaksınız. bunun yanında vermeyi düşün düğünüz kek i işlemek için suya ihtiyaç duyacaklar suya konacak arının bir çoğu kovana dönemiyecektir kovana dönüpte su girişi olunca oluşacak bu su da gecelerde yapan donda oluşacak soğuk koloninin sonu olacaktır bunların yanında şu anki arı mevcudu kış arısı yani ömrünün son günlerini yaşıyorlar kek verip de ölümlerini çabuklaştırmıyalım ne zaman 1-2 kat yavru çıkarda mevcut yenilenir o vakit verebilirsiniz keki başınızı ağırttımsa özür dilerim selam ve dua ile allaha emanet ol.

    YanıtlaSil
  2. Aleyküm selam asım abi yakın ilgi ve yardımınız ve haklı kaygılarınız için tesekkür ediyorum.Bahsetmek istediğim sıcaklık farkı tam kış içindi şuanda arılar kısada olsa ucuyorlar ve cok azda olsa suya çıkıyorlar zaten iklimlerde bir hoş oldu kış göremedik bu sene şu günler itibariyle konyada havalar cok iyi güneşli..uçuş ve keki yiyen arıların dışarı çıkıp su içmesinde ve afedersiniz pislemesine mani bir hava sartı yok Şuan saygılar.

    YanıtlaSil