Bu Blogda Ara

18 Aralık 2011 Pazar

KOLONİ KONTROLÜ VE UĞRAŞILARIMIZ.

Havaların güzel olduğu bir gün bizim afacan Musa Ahad ile arılarımızı kontrol ettik.Hava güzel güneşlide olsa sıcaklık ortalaması düşük olması dolayısıyla arılar pek uçmuyorlardı.Şu ana kadar tüm koloniler güzel.Kontrol sonrasında bizim minik dedektif ile açık havada saç üstünde yemek yaptık közde yapmayı çok seviyorum sonrasında da közde çay iyi gitti.















Kış devam ediyor arılarımızla oynayamıyoruz bizde boş zamanımızı acılı şalgam kurarak değerlendiriyoruz kendimizi avutuyoruz..Akrabamız Ünal ve Durmuş Ceyhan ın hediye ettiği şalgamlık havuçlarımızı Dapıcı Ahmet ağabeyimizin tarifi yardımıyla kurmaya çalıştık.Havuçları güzelce yıkadıktan sonra 2 gün öncesinden hazırlanan bulgur,arpa karışımı yaş maya ile yoğurulup 2 gün mayalandıktan sonra ben bir avuç içinden az fazla bu mayalı karışımı (tahminim 150-200 gr.)10 kg havuç 20 Litrelik ılık su karışımlı buyuk bidonda hazır bekleyen salgamlık suyun tam ortasına tülbente sarılmış şekilde bırakıyoruz 15-20 gün sonra hazır vaziyetteki salgam suyumuzdan havuçları eksiltiyoruz sonra yine ince elek yardımıyla suyu süzülüp içmeye hazır hale getiriyoruz.Afiyetle içiyoruz..











Bu arada bizim afacan Caner bir yaş daha büyüdü Rabbim ona hayırlı uzun ömür nasip eder inşallah.

1 yorum:

  1. Bloğunuzdaki paylaşımlar bizim için çok önemli ve ilgimizi çekiyor Dell notebook teknik servisleri olarak bloğunuzdaki başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil