Bu Blogda Ara

15 Eylül 2011 Perşembe

OĞUL DEĞİL İKİZ ÇOCUK..:)


Geçtiğimiz günlerde sezon bitti dinlenelim artık derken 12 eylül günü arkadaşım ve bana gelen telefonla bir binanın çatı saçağında yaklaşık 2-3 çıta ve bu binanın farklı bir yerinde kıştan kalma hazır vaziyetteki sobanın Borusunda yine 2-3 çıta yerleşik koloni olduğu bildirilmişti bize.Soba borusundan arı çıkarmak epey zormuş..cok acayip bu arılar yer bulamamış mubarek hayvan.. Eh artık iş başa düştü Kendiside benim gibi hobici olan ve aynı kurumda mesai arkadaşımız olan İbrahim Arkadaşımızla düştük yollaraa.:)

















Bahçemize getirdiğimiz zorlu koloni bana düştü ve hayli geç vakitte eve getirdiğimiz borulu koloni diyoruz artık bir sonraki gün gün gözü ile lokal bir operasyonla amaliyata alındı.borunun karın bölgesinden görmüş olduğunuz.Kara Kovan diyecem diyemiyom Boru balını cıkardık ve arıları yeni evlerine yerleştirdik.

İlginç bir şeydi.ilk defa ağaçtan daldan yerine borudan arı almıştık..Tabi balları bize telefon eden arkadaşa çıktığı kadarı ile teslim ettik.Bakalım başımıza daha neler gelecek.....

















Kışa yaklaşırken ana arının yumurta faaliyetlerini yoğunlaşması ve yağmacılığı önleme amaçlı kış yaklasırken poşetle serbet verdik arılarımıza bu arada..

Ve sonrasında Poşetle verdiğim şerbetin 4-5 gun sonra tamamen sondajlandığı ve geriye bu fotoğraftaki poşet görüntüsü kalmış...




Tanımayanlar için buda bizim kirli :) tanışmış olursunuz..başımın belası ama bal tadında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder