Bu Blogda Ara

13 Kasım 2011 Pazar

BAYRAM VE ARICILIK BİR ARADA










Bir bayramı daha geride bıraktık eş ve dost ve ailemizle buluşma vesilemiz mübarek kurban bayramını ifa etmiş bulunmaktayız.Bu vesile ile Tüm arıcı dostlarımızın ve arıcıların da bayramı mübarek olsun.Bayram dolayısıyla yeni yayımlayabildim resimleri ve bilgileri.Tüm kardeşlerim il dışından baba evine geldiler.Annem tüm yavrularını yanında görmenin ve babama ocak başında kova taşıtarak kendisine hizmet ettirmenin vermiş olduğu sevinçle kahkahayı basmış durumda.Biladeri Bu ayın 16 sında bayram dönüşü Arjantin e yollayacağız diye karnını tıka basa doyurduk. Enişteme de iyi baktı sevgili anacığım.






Hoş eniştenin aklı şiş ciğer ve yapamadığı kaburgada kalsa da onuda yolladık Ankara ya.Bir bayramı daha geride bıraktık eş ve dost ve ailemizle buluşma vesilemiz mübarek kurban bayramını ifa etmiş bulunmaktayız.Bu vesile ile Tüm arıcı dostlarımızın ve arıcıların da bayramı mübarek olsun.Bayram dolayısıyla yeni yayımlayabildim resimleri ve bilgileri.Tüm kardeşlerim il dışından baba evine geldiler.Annem tüm yavrularını yanında görmenin ve babama ocak başında kova taşıtarak kendisine hizmet ettirmenin vermiş olduğu sevinçle kahkahayı basmış durumda.Biladeri Bu ayın 16 sında bayram dönüşü Arjantin e yollayacağız diye karnını tıka basa doyurduk. Enişteme de iyi baktı sevgili anacığım.Hoş eniştenin aklı şiş ciğer ve yapamadığı kaburgada kalsa da onuda yolladık Ankara ya.

Bende bayram arası kovanlarımın son rutuşlarını gerçekleştirdim.Fırsat bulunca üstlerini yağmur ve kardan etkilenmesin diye alt kısımları hava alacak şekilde açık şekilde bırandayla kapattım üzerlerini.



Bayram sonu ise kendi imkanlarımızla yaptığımız Oksalik asit buharlaştırma aparatı ile kovanlarımıza oksalik asit buharı uyguladık.Aparat baya işe yaradı ben bu kadar verim alacağımızı tahmin etmemiştim.Artık varroalara son darbeyi vurmuşuzdur İnşallah.Temennimiz sağlıklı arılarla bahara ulaşmak.Tüm arıcılarımızada aynı temennilerimi iletirim.





Karamanda Duran eniştem ve Cumali Eniştemizin rehberliğinde tarihi konak gezimizden kareleri de araya sıkıştırıvereyim.İnsan şöyle heryeri ahşap ve hertarafı gıcırdayan bir evi olsun istiyor bazen..


















Bu resimde görevimiz esnasında yakınından geçtiğimiz bir köydeki şartlarına aldırış etmeyen ve dünyanın tadını doyasıya çıkaran,acı ve kederlerinden uzak bir çocuk portresi.Halinden gayet memnun.Rabbim ömrünü hayırlı yolunu bahtını açık,mutlu etsin.Hayatında mutlu umutlu olsun.