Bu Blogda Ara

12 Nisan 2013 Cuma

ARILIKTA SON DURUM 2013 NİSAN

Zaiyatsız bahara çıkan 8 çıtalı kolonilerimden biri ana kaybına uğramış bizde biraz AR-GE yapalım dedik hoşumuza giden arılığımızdaki en güzel kovandan yavru transferi yaparak ana yüksüğü ürettik.Bu yöntem sanal alemde baya var.4 de iki başarı :) Tahminime göre nisan 16 nisanda dünyaya gelecek erkek arı mevcudumuzda güzel çabuk çiftleşir umarım. 



AR-GE çalışmalarımızdan bir diğeri ise HASAN kardeşin (KUMANDAN) Aylardır hayalindeki Mini şamandıralı sulama sistemi.uzun zamandır mini şamandıra bulmak ile meşgul iken bizimde katkımız olsun babında komşu ilçe Ereğliye gezimiz esanasında arıcılık malzemesi satan bir işyerinde kumandanın uzun süre aradığı şamandırayı bulduk aslında şamandıralı yemlik idi orjinali.Tam ŞERBETÇİ işi yemlik..Biz şamandırasını kullandık hassas bir şamandıra ve gezi dönüşü şistemi ağaya kaldırma çalışmaları başladı..sonuçta aşağıdaki manzaralar..Süper çalışmakta buharlaşma az olmakta kontrollü su salmakta kullandıkça dolması güzel..

Bidondan yer altından damlama borusuyla sisteme ulaşıyor su..

 Uçtaki kapalı alanda şamandıra sistemi.



Kumandanın arılığı..

Süper foto çeker Havada karada uçarak kaçarak..:)))


Garibim arılar kata çıktı diye düşünüzr zavallım...



Bu resim ise bizim dolaman mantarı kimine göre Köme derler.kültür edilemedi bizde kırlarda bahaneyle devam aramaya maksat aramak değil bir çay içmek..



İşte bizimkiler Çocukluk ne güzel bişey.Işıklı ayakkabı sarhoş etti Musa ahadı.Caner Futbol hastası olduğundan çok ayakkabı değiştirmeye antramanlı..oldukça sakin..Çocukluğum aklıma geldide yeni ayakkabı derken şu ilikli ayakkabılar vardı plastikten koşardık ilk giydiğimiz zaman..




Şimdide sosyal etkinlik zamanı matrak olsun Balya yüklemeye gittik Salikamın mööö ler aç kalmış Müdürün Çiftliğinden balya transfer edeceğiz.Elde kalanlardan..Gidişte dönüşte harika idi..ne gündü ne rüzgardı .Bin atlı ogün çocuklar gibi şendik.Yaşadığığının farkına varıyorsun bazen..
 






Dönüp dolaşıp şu mekenin yanına gelmek yokmu...



6 Nisan 2013 Cumartesi

2013 BAHAR FARGMANLARINI YAYIMLADIM :)

                                              2013 Yılına ait bahar fragmanlarını yaımladık..

Bahar da kırlar çok güzel oluyor.Çiçek kokuları sarhoş edecek şekilde her türden çiçek kokusu kokteyli gibi.





 Nisan 1 itibariyle çekilen foto bahar bize nisan 1 yaptı DAHA ÇOK KÜÇÜK ABİSİ bu dolaman.




Dolaman ekibimiz.kendileri eski faziletlilerdir.Aslında herşey yolunda bahar cok güzel demek istiyorlarda..İbrahim ile ahmet agam biz gibi hobi arıcılar..



                                          Ahanda BEN





Gelelim zurnanın zırt dediği yere Önder abimiz veterinerdir.Bizim arılıkta bir çay ikram ettik de arkadaş bizim veteriner ton ağırlığındaki ineklere boğalara vs. bakıpta minik arılardan tırsarken adam bi rahat çay içmedi ..
Yüzünü aslında herkese göstermez sadece bu poz için ikna edebildik.
:)



Uyyy dolaman buldum.

 Bahçemde arge için kendime bıraktığım tek kovanın durumu...iştahlılar maşallah.yere göğe petek sallıyorlar.Bize denecek laf belli TEMBEL.



                                                     Tomofil kesmiyor.Matraklık olsun




Apartmana görüntüdeki çam ağacının  fidanlarından 40-50 kadarını toprakla buluşturup yanlarınada,Çiçek,Erguvan,süs ağaçlarından vs. diktik.


NE HAFTASONU BE...